Flow passerar 200 000 slutkunder

Obs! Sedan 1/12 2023 är Maintrac en del av Vinnergi, och heter numera Vinnergi Systems.

Vårt egenutvecklade OSS/BSS Flow har nu passerat 200 000 slutkunder. Idag hanterar Flow över 30 stadsnät och förenklar den dagliga driften, minskar kostnaderna och ger en förbättrad möjlighet att effektivare bygga ut Sveriges stadsnät.

Maintrac är teknikexperten som levererar allt för Sveriges stadsnät. Idag arbetar bolaget med drygt 50 stadsnät med över 600 000 anslutningar över hela Sverige. Den egenutvecklade mjukvaran Flow är redan hjärtat och hjärnan i 30 stadsnät runt om i Sverige, Norge och Tyskland. Nu har en ny milstolpe passerats då över 200 000 slutkunder det vill säga anslutningar med en tjänst hanteras utav systemet och det har skett med rekordfart.

– Det smarta med Flow är att kärnan bygger på en modern integrationsplattform med starkt fokus på att automatisera processer. Därmed kan det enkelt integreras i befintliga system som ex. ekonomi, kundregister och tekniska stödsystem. Flow är extremt flexibelt och ger stadsnäten förutsättningar att minska handpåläggning och integrationskostnader för att istället fokusera mer på kärnverksamheten, säger Bo Plym vd på Maintrac.

Med Flow får du örnkoll på ditt stadsnät och kan skräddarsy stadsnätets vanligaste processer efter verksamhetens önskemål och behov. Med Flow behöver stadsnätet inte längre inte konfigurera enhet för enhet, utan Flow kan självt hitta nya enheter och driftsätta dem i nätet.

– För oss på Maintrac har ett ledord hela tiden varit transparens. Vi har byggt Flow på moderna principer och öppen källkod. Det ger en stabil grund, nya funktioner snabbare och lägre anpassningskostnader. Dessutom resulterar det i ett ökat kunskapsutbyte mellan stadsnäten eftersom de kan dela lösningar med varandra. Därför utvecklar vi nu en community för samtliga stadsnät med Flow för att underlätta det utbytet och förbättra kommunikation och kunskapsutbyte mellan Sveriges stadsnät, säger Niclas Berglind produktchef Maintrac.

Mjukvaran är resultatet av flera års utveckling och prototyping tillsammans med några av Maintracs kunder som helt enkelt var mogna för ett nytt system baserat på vad nya ramverk kan åstadkomma. Ny teknik ger också möjlighet till en låg utvecklingskostnad vilket gynnar alla kunder.

– Liknande system på marknaden använder fortfarande kod som togs fram i början på 2000-talet vilket helt enkelt inte kan hålla jämna steg med dagens moderna stadsnät utan att det kostar stora summor i utveckling. Det känns otroligt bra att systemet redan har fått en sådan bra respons på marknaden. Idag har över 30 stadsnät Flow och vi för samtal med många fler kunder som är nyfikna på vad Flow kan göra för dem, avslutar Bo Plym.

För mer information, kontakta gärna:

Bo Plym, affärsområdeschef Vinnergi Systems (tidigare vd Maintrac)
bo.plym@vinnergi.se
070 291 65 64

Niclas Berglind, produktchef Vinnergi Systems (tidigare Maintrac)
niclas.berglind@vinnergi.se
076 843 43 64

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

25 januari, 2021 | Notis, Nyhet, System

Kanske är du också intresserad av:

Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning
Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning

Vinnergi har vunnit ett ramavtal för Styr och Övervakning med Umeå kommun. Detta avtal kompletterar vårt nuvarande avtal inom el- och tele, vilket gör att vi kommer kunna vara med på fler fronter i kommunens byggnadsprojekt. Vad vinner Umeå kommun på att vi är med på fler fronter i projekt? El och Styr samverkar kring …

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …