Så effektiviserades Servanets stadsnät med Flow

Obs! Sedan 1/12 2023 är Maintrac en del av Vinnergi, och heter numera Vinnergi Systems.

Servanets stadsnät har effektiviserats med hjälp av teknikexperten Maintracs produkt Flow. Nu har Servanet en modern plattform med smidig integration och obegränsade möjligheter. Genom tjänsterna Access och MSM optimeras tillgängligheten för tjänsteleverantörerna samtidigt som administrationen sköts automatiskt.

Med Maintrac som teknikpartner har Servanet helt nya möjligheter att hantera stadsnätet på ett smartare och mer effektivt sätt. Cirka 34 000 kunder i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge, Strömsund och Ragunda har nu tillgång till ett ännu bättre stadsnät. Bytet till Flow innebär en förenkling av den dagliga driften, förbättrad säkerhet och ett öppet, skalbart system.

– Vi är stolta över att ha fått Servanets förtroende att leverera vår egenutvecklade mjukvara Flow. Nu har de ett extremt flexibelt system utan höga kostnader, där det går att anpassa drifttjänsterna för ett redundant nät med en effektiv drift, säger Bo Plym, vd på Maintrac.
Smidig hantering med Access och MSM.

Med Maintrac Access kan tjänsteleverantörerna själva erbjuda sina tjänster i stadsnätet och felsöka befintliga tjänster utan att stadsnäten involveras. Dessutom får leverantörerna en sömlöst integrerad ärendehantering med stadsnätet. Tjänstehanteraren MSM, Maintrac Service Manager, är hjärtat i stadsnäten. Enheten samlar in tjänstedata och håller koll på slutkundernas tjänster och fakturering.

– Access och MSM är ytterligare två tjänster från Maintrac som verkligen underlättar stadsnätens vardag. Access öppnar upp stadsnätet för leverantörer, installatörer och slutkunder. MSM ger tillgänglighet i världsklass och växer i takt med ditt nät. Tillsammans med Flow ger det ett stadsnät som är redo för framtiden, säger Bo Plym.

Ett framtidssäkert stadsnät

Maintrac är teknikexperten som levererar tjänster, hård- och mjukvara till Sveriges stadsnät. Idag används Flow i över 40 stadsnät runt om i Sverige och Europa. Det är en plattform som är byggd för agil användning där stadsnätet på egen hand kan skapa egna funktioner och rutiner. Med hjälp av Maintrac tittar nu Servanet på fler sätt att utveckla stadsnätet och dess tjänster.

– Vi är väldigt nöjda med Maintrac som teknikpartner. Det har känts tryggt hela vägen, med en öppen dialog och mycket gott samarbete. De förstår våra utmaningar och kan erbjuda helhetslösningar som håller över tid. Nu har vi en effektiv lösning som gör att vi kan fokusera på framtidens utvecklingsmöjligheter, säger Lars Norling, affärsområdeschef på Servanet.

Samhällets behov av stabil uppkoppling ökar

I och med dagens uppkopplade samhälle ökar behovet av stabil och tillgänglig uppkoppling, det är något inte minst pandemiåren har bevisat.

– Allt fler stadsnät satsar nu på att öka kapaciteten och tillgängligheten för att underlätta vardagen för både hushåll och företag. En väl fungerande digital infrastruktur är viktigare än någonsin och central för att säkra framtida behov och tjänster. Maintracs vision är att koppla ihop teknologi till livet, och det gör vi genom att vara den bästa teknikexperten för stadsnät, säger Bo Plym.

För mer information, kontakta gärna:
Bo Plym, affärsområdeschef Vinnergi Systems (tidigare vd Maintrac)
bo.plym@vinnergi.se
070 291 65 64

Vill du veta mer?

  Växel: +46101024400

Kanske är du också intresserad av:

  • All
There aren't any posts to display right now,so please come back later.